Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

úterý 29. července 2008

Nečas: Spoření na penzi bude "dražší"

Kdo spoří v penzijním fondu a chce dál dostávat od státu příspěvky jako dosud, bude muset začít ukládat víc.

Spořte více na penzi, nabádá vláda občany. Počítá s tím totiž další etapa důchodové reformy. Vláda by ráda změnila zákon tak, aby na maximální státní příspěvek 150 korun měl nárok teprve ten, kdo sám do fondu vloží aspoň 700 nebo 800 korun měsíčně.

Chystaná opatření vyplynula z rozhovoru, která poskytl ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas Hospodářským novinám. Podle něho se má zvednout se i částka, při které by lidé dostávali minimální státní podporu 50 korun měsíčně. Na tu má nyní nárok každý, kdo spoří stokorunu měsíčně. 

"Budeme debatovat, jestli tou základní částkou, za kterou bude státní podpora, má být 300 nebo 400 korun," uvedl například Nečas.
Dvě mouchy jednou ranou

Vláda tímto chce vyřešit dva problémy najednou: přimět téměř čtyři miliony Čechů, kteří mají důchodové připojištění, aby si víc spořili na důchod – aniž by přitom musela vyplácet vyšší státní podporu.

 "Jsme vázáni tím, že nesmíme zvyšovat povinné výdaje, což znamená, že celková výše státního příspěvku by zůstala stejná. Jen by se posunula do vyšších částek," vysvětluje Nečas.


S cestou nesouhlasí ČSSD. Uvnitř vládní koalice ale podle Nečase panuje shoda. »Pozice vlády je v tomto motivovaná zejména pozicí ministerstva financí, které státní příspěvky nechce zvyšovat a chce jít cestou daňových úlev pro zaměstnavatele,« uvedl Nečas. 

Úlevy mají spočívat v tom, že firma si bude smět odepsat příspěvky ve výši až 36 tisíc místo dnešních 24 tisíc ročně.

Žádné komentáře:

Okomentovat