Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

úterý 29. července 2008

Češi věří domácí ekonomice čím dál méně

Meziročně je důvěra v českou ekonomiku nižší podle aktuálního konjunkturálního průzkumu Českého statistického úřadu (ČSÚ) o 6,4 bodu.

Důvěra v českou ekonomiku v červnu "zažila" další pokles. Souhrnný ukazatel důvěry se v meziměsíčním srovnání propadl o 1,8 bodu. Důvěra spotřebitelů klesla o 3,5 bodu a důvěra podnikatelů je nížší o 1,3 bodu. 

Vyplývá to z aktuálního konjunkturálního průzkumu, který zveřejnil ve čtvrtek na svých webových stránkách Český statistický úřad (ČSÚ).

Meziročně je důvěra v českou ekonomiku nižší o 6,4 bodu. Nižší je oproti loňskému červnu i důvěra spotřebitelů, a to o 6,2 bodu. Důvěra podnikatelů meziročně klesla o 6,4 bodu.
Zpomalení výrobní činnosti a zaměstnanosti

Pro příští tři měsíce očekávají lidé mírné zpomalení výrobní činnosti i zaměstnanosti. Očekávání celkové ekonomické situace jsou pro příští tři i šest měsíců stejná jako v květnu. Celkově se saldo indikátoru důvěry v průmyslu meziměsíčně snížilo o 1,7 bodu a je o 8,4 bodu nižší než v loňském červnu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat