Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

pátek 21. listopadu 2008

TISKOVÁ ZPRÁVA


Brno, 21. 11. 2008


Rada odborové organizace zaměstnanců Tesco Stores ČR a.s. společně s odborovou organizací OD Tesco Pardubice po dohodě se zástupci podnikového výboru OSPO přerušují dnešní 16. hodinou stávkovou pohotovost. Z Usnesení Rady se dohoda mezi odbory a vedením společnosti naplňuje. Dle informací z jednotlivých provozních jednotek by měl být navýšený počet hodin a mzdových fondů dostatečný pro zajištění chodu v předvánočním a vánočním období.
Nadále budeme vývoj monitorovat, zda je uspokojivý a zda je dohoda naplněna tak, aby byl zajištěn zákaznický servis a zaměstnanci nebyli přetěžováni. Bude-li situace stabilizována a stavy zaměstnanců na provozovnách budou dostatečně navýšeny, jsme připraveni stávkovou pohotovost v nejbližších dnech plně zrušit. V případě porušení dohody jsme připraveni znovu zasáhnout.

9 komentářů:

  1. no uvidime...a kolikátej maximálně mám stát na pokladně?

    OdpovědětVymazat
  2. Otiskněte celkové usnesení dohody.Jinak to jsou jen samé plané řeči.

    OdpovědětVymazat
  3. Musím Vás zklamat, ale vzhledem k tomu, že se jedná o utajované informace v obchodním styku, není možné zveřejnit dohodu. I odbory musí dodržovat obchodní zákoník i zákoník práce a nehodláme jej porušovat. Ale dohoda je dostatečným řešením. I zde je malá odpověď.
    http://www.ceskenoviny.cz/tema/index_view.php?id=345196&id_seznam=1524

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě ne dvacátý a 30 minut :-)
    Firma má zásadu maximálně 3 ve froně... No, uvidíme zda se to podaří, i když zrovna tomuto nevěříme, bohužel na to budeme mít asi stále málo lidí. Ale snad to maximum 5 lidí by se dalo splnit.

    OdpovědětVymazat
  5. To už tady jednou bylo kdy Tesco slibovalo navýšení počtu zaměstnanců a platů.
    Bohužel zůstalo tenkrát jen u slibů a místo toho začalo propouštení a krácení počtů zaměstnanců na provozních jednotkách.
    Doufáme že se celá situace nebude opakovat a odbory budou monitorovat plnění dohody i po skončení vánočního období.A co platy ? To už odpbory neřeší za jaké peníze se budou zaměstnanci dřít v předvánočním frmolu kdy nemají skoro ani den volna.

    OdpovědětVymazat
  6. Právě proto, že už tady jednou tyto sliby byly, nezrušili jsme stávkovou pohotovost úplně, ale pouze přerušili. Teprve bude-li situace stabilní, můžeme se o zrušení pohotovosti bavit.
    K vaší otázce mezd. Nemyslím si, že zrovna v době finanční krize by bylo vhodné navyšovat mzdy. Pokud by k navýšení v současné době došlo a trvali jsme na tom, mohlo by to mít také za následek možné propouštěn. To však cílem odborů není a ani takovou možnost nepřipustíme. Bude-li ekonomická situace příznivější, začneme samozřejmě neprodleně o mzdách jednat.

    OdpovědětVymazat
  7. No ovšem takže je naprosto v pořádku že téměř všichni zaměstnanci jsou zařazeni v tarifní třídě jedna bez ohledu na to co dělají a co jejich práce obnáší.Jak je možné že doplnovač je v jedničce a prodovač s inkasem nebo pokladní také( uvádím pouze příklad) tohle snad odbory nechtějí řešit?

    OdpovědětVymazat
  8. Co se týče katalogu pracovních funkcí, je špatný a musí dojít k jeho přepracování. Opravdu není možné srovnávat náročnost práce doplňovače s pokladní, nebo s uklízečkou. Centrální kancelář by měla dle zápisu z jednání (takže to má písemně) přepracovat katalog již tento měsíc. Na tom také trváme. Jsme připraveni zasáhnout, pokud by Tesco přestalo plnit své sliby. A katalog pracovních funkcí je opravdu něco s čím se neslučujeme a je potřeba změny, a to zásadní...

    OdpovědětVymazat