Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

čtvrtek 6. listopadu 2008

V pondělí zasedne Rada odborové organizace zaměstnanců Tesco

V pondělí 10. listopadu bude od 14ti hodin v Brně zasedat Rada odborové organizace, aby vyhodnotila dosavadní plán zaměstnavatele na zvýšení počtu pracovníků provozních jednotek. Rada byla svolána mimořádně před úterním jednáním s vedením Tesco Stores ČR a.s. v Praze.

Rada odborové organizace by se měla shodnout na vyhodnocení sledovacího období a na dalším postupu. Zatím ale nic nenaznačuje tomu, že by byl plán zaměstnavatele zřejmě řešením současného kritického stavu na provozních jednotkách. Někde jsou v současné době najímáni znovu brigádníci, ale takovéto řešení není přijatelné, protože je krátkodobé a nárazové. Rada by měla rozhodnout zda nadále setrvají odbory ve stávkové pohotovosti. Podle členů Rady ale není důvod k tomu, aby byla rozhodně stávková pohotovost odvolána. Navrhovaná opatření nejsou efektivní a zaměstnavatel stále mzdové fondy neupravil. Oblastní manažeři nadále rozpočet škrtí a nutí provozní jednotky dodržet dlouhodobý plán mezd. Z řad zaměstnanců přicházejí nové a nové podněty.

Rada také bude projednávat návrhy k novému zákoníku práce, které ministerstvo práce a sociálních věcí předložilo k připomínkám po zpracování expertního panelu. Jedním z témat bude i úprava kolektivní smlouvy a návrh přehodnocení mzdového předpisu.

Aktuální informace z jednání Rady přineseme v pondělí večer.

6 komentářů:

  1. Jen tak dál a držte se je dobře že stávková pohotovost nebyla odvolaná.Nesmíme dopustit aby nás zase přečůrali a zůstalo jen u slibů navýšení mezd a pak v konečném důsledku dostal zaměstnanec ještě méně k výplatě.To snad jen blázen bude v dnešní době dělat na kratší úvazek)aby dostal jen nějakou almužnu.

    OdpovědětVymazat
  2. I já vám moc držím pěsti a doufám, že stávková pohotovost se nedá uchlácholit sliby vedení a nevyšumí do ztracena bez nějakého zásadního řešení.Že vedení přijme další zaměstnance na poloviční úvazky - vždyť co se tím vyřeší, když se přijme třeba i na jeden úsek po 2 zaměstnance na 4 hod. úvazek. Tito 2 zaměstnanci si s bídou vydělají necelé 4.000,-Kč, z kterých si musí odkrojit náklady na dopravu do práce, zajištění hlídání dětí a jiné náklady, takže ve finále jim při nejlepším zůstanou 3.000,-Kč. Myslíte že za takových podmínek se na zkrácený úvazek zaměstnanci pohrnou? Tady se asi nenajde efektivní řešení pro provoz Tesca, natož pak zvýšování tržeb a spokojenost zaměstnanců a zákazníků. Opravdu by se měly hledat rezervy ve snižování stavu managmentu a jejich vysokých platů, které jsou 5ti i 6ti násobně vyšší než mzda prodavače na poloviční úvazek. Když se dělají mzdové škrty a pokusy k úsporám v řadách tolik potřebných prodavačů, pokladních a skladníků, proč to nezkusit v řadách managmentu. Uvidíte, že pozitivní výsledek na tržbách a chodu hypermarketu bude okamžitě znát!

    OdpovědětVymazat
  3. Děkujeme za Vaši podporu a hlavně názory, které jsou pro naše další jednání přínosem. Opravdu se nehodláme nechat uchlácholit sladkými řečmi jak je všechno dobré a bude líp. To už tady bylo. Je pro nás však závazné, aby to tak skutečně fungovalo, protože kosmetické úpravy nejsou opravdu na místě. Tady už je potřeba pořádná plastika a reforma.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj píšete tu o Radě ale představitelé z českých budějovic nic nevěděli..kde je chby?elena ,čb

    OdpovědětVymazat
  5. Rada jedná operativně na základě potřeby. O jednání jsme psali v okamžiku, kdy jsme se o tomto jednání dozvěděli. Vzhledem k tomu, že všichni členové Rady jsou zaměstnanci společnosti a pro výkon funkce nejsou uvolněni, není možné informovat každého bezprostředně po získané informaci. Blog slouží jako informační kanál, ať mezi členy odboré organizace nebo zaměstnance, ale také pro členy Rady. Vaši kolegové jsou již také informování a díky moderním technologiím se jí budou účastnit přes telemost. To z toho důvodu, že jednání je operativní a mimořádné, tedy mimo pravidelné jednání. Pro nás je důležité předávat informace co nejrychleji, proto se může stát, že jste zde informování dříve, než je takováto informace předána všem členům Rady odborové organizace po celé republice. Je to rychlejší způsob, než prostřednictvím České pošty.

    OdpovědětVymazat
  6. Elene z CB:
    Nejsem sice v odborech ale techto lidi si vazim. Nechapu vas proc se tady zabivate takovou blbosti. Vcera tady byla napsana informace a dneska uz o ni vsichni vi. To vam nestaci. Musim se zastat protoze delame prece nonstop a chapu ze to neni jednoduche delat to pri praci a jak jsem zjistil zadarmo. Ja bych to teda nedelal a tyhle lidi obdivuju. Dik za to ze tady jsou, jinak by jsme byli my uplne v pr...

    OdpovědětVymazat