Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

úterý 22. února 2011

Drábek: Peníze naspořené v důchodovém systému se budou dědit

...
Praha - Peníze naspořené v novém důchodovém systému budou vždy předmětem dědictví, řekl dnes ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09). Ohradil se tak proti spekulacím, podle nichž by v některých případech úmrtí střadatelů peníze dobrovolně uložené na stáří propadly penzijním fondům. Drábek dnes představil ucelený návrh takzvané velké důchodové reformy.

Uvedl, že náklady na ni v podobě zvýšené daně z přidané hodnoty mohou v pesimistickém scénáři znamenat nárůst výdajů domácností o 3,1 procenta. Rodinám s dětmi bude nárůst kompenzován navýšením odpisů na dítě z daní, a to o 250 korun měsíčně. Stejně jako premiér Petr Nečas (ODS) Drábek zdůraznil, že Česko patří k zemím s nevyššími prorodinnými příspěvky. Zvyšovat je tak už nechce. Dvě silnější koaliční strany se tak staví proti návrhům Věcí veřejných, které by chtěly zavést v důchodové reformě ještě vyšší "mezigenerační solidaritu".

Na podobě důchodové reformy se ve čtvrtek dohodli ekonomičtí ministři. Lidé by si podle nich mohli od roku 2013 dobrovolně převádět tři procentní body z 28 procent superhrubé mzdy, které jdou na sociální pojištění, ze státního průběžného pilíře na individuální důchodové účty u soukromých penzijních společností. Podmínkou je, že částku ve výši dvou procentních bodů přidají ze svého.

Naspořené peníze by lidé dostávali po odchodu do důchodu formou renty vyplácené buď doživotně, nebo po dobu 20 let.

Výpadek v průběžném systému by měla krýt jednotná sazba DPH ve výši 20 procent. Z ní by byly vyňaty pouze vyjmenované základní potraviny, jako chléb či brambory. Ty by měly sazbu deset procent. Celkem by měla DPH přinést výnosy ve výši zhruba 58 miliard korun. Vyvedení peněz z průběžného systému přitom má vyjít na 20 miliard ročně. 

Zdroj/Autor: ČTK
  

Žádné komentáře:

Okomentovat