Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

pátek 30. července 2010

Nečas hájí důchodce před Drábkem: O slevy na daních nepřijdou


...
30.7.2010 - Premiér Petr Nečas (ODS) v pátek důrazně odmítl představu ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP 09), že by se pracujícím důchodcům měly snížit slevy na daních. Návrh o snížení daňové slevy Drábek zmínil na internetu.

"Plánujeme snížit slevu na dani u těch, kteří pobírají důchod," napsal Drábek v diskusi se čtenáři serveru iDnes.cz.

Předseda vlády však považuje návrh za nepromyšlený a chybný. "Nic podobného v koaliční smlouvě není a nebude ani ve vládním programovém prohlášení," ostře reagoval premiér.

Dobrý důchodce je pracující důchodce

Zájmem vlády je podle Nečase naopak co nejvyšší míra zaměstnanosti. Včetně vyšší míry zaměstnanosti osob v důchodovém věku.

"Mimochodem i vzhledem k vývoji na českém trhu práce, kde v následujících čtyřech až pěti letech ubude v práceschopném věku 150.000 lidí," připomněl předseda vlády.

Od roku 2008 klesl počet zaměstnanců ze 4,1 milionu na 3,8 milionu osob.

"To má své závažné dopady mimo jiné i v tom, že nám chybí asi 15 miliard ve vybraném sociálním pojistném," poznamenal Nečas. Proto "vítaný" každý, kdo pracuje a pojistné tak platí.

S nadsázkou je prý podle předsedy vlády možné říci, že "dobrý důchodce je pracující důchodce".

Zdroj/Autor: Parlamentní listy, ro

Žádné komentáře:

Okomentovat