Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

středa 2. června 2010

Tesco rozdělí zaměstnancům akcie za rekordních 105 milionů liber


ČTK
| Publikováno 2.6.2010 16:04

Britský maloobchodní řetězec Tesco letos rozdělí svým zaměstnancům zdarma akcie v rekordním objemu 105 milionů liber (asi 3,25 miliardy korun). Firma to dnes uvedla spolu s podrobnostmi k hospodaření ve finančním roce 2010, který skončil v únoru. Akcie dostane více než 216 tisíc zaměstnanců firmy.


Podnik v uplynulém roce vytvořil zisk před zdaněním zhruba 3,4 miliardy liber a je největším soukromým zaměstnavatelem v Británii. Podnik působí v několika zemích světa, včetně České republiky. O akcie zdarma si mohli požádat zaměstnanci, kteří k 27. únoru, tedy ke konci finančního roku, byli ve firmě zaměstnáni alespoň jeden rok. Pak jim Tesco poukáže cenné papíry v hodnotě, která odpovídá 3,6 procenta jejich platu. Strop je ale stanoven na 3000 liber.

Program je přístupný prakticky všem zaměstnancům Teska, od pokladních, přes řidiče až po manažery. Akciemi podléhají obvyklým omezením a většinou je lze prodat až s odstupem času. Prodat akcie nyní mohou ti zaměstnanci, kteří je získali v roce 2005.

Tesco má v celém světě zhruba 472 tisíc zaměstnanců. Většina jich je ve Velké Británii, kde podnik zaměstnává více než 287 tisíc lidí. Tesco působí na 14 trzích, kde provozuje 2482 obchodů.

Poznámka red.: V Česku však na akcie zapomeňte, to je jen sen českého zaměstnance.


Žádné komentáře:

Okomentovat