Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

čtvrtek 8. října 2009

Tesco: Pololetní zisk vzrostl o 1,3 %, nejméně za posledních 11 let

...

Největší světový maloobchodní řetězec Tesco oznámil nejhorší pololetní růst zisku za posledních 11 let. Zisk rostl pomaleji v důsledku zvýšených nákladů, které společnosti přinesly akvizice v Jižní Koreji a recesí trpící evropské divize.

Čistý zisk společnosti za prvních šest měsíců, končících 29. srpnem, vzrostl na 1,03 miliardy liber z loňských 1,01 mld. GBP. Konsensuální odhad analytiků podle průzkumu agentury Bloomberg počítal s čistým ziskem 1,04 miliardy liber. Zisk před zdaněním vzrostl meziročně o 8,6 % na 1,57 miliardy liber.

Společnosti napomohl nárůst tržeb, který zčásti kompenzoval nárůst nákladů z akvizic. Tržby vzrostly meziročně o 9,2 % na 27,78 miliardy liber.

Ředitel společnosti Terry Leahy prohlásil, že společnost začíná pociťovat první známky zlepšení globální ekonomiky. Spotřebitelé se opět začínají vracet k nákupům dražších položek, např. biopotravin a hotových jídel. Dokonce i recesí nejvíce postižené srovnatelné tržby z prodeje nepotravinářského zboží se podle šéfa firmy vracejí k růstu.

Podle Leahyho neplánuje společnost Tesco ve druhé polovině roku expanzi ve Spojených státech, spíše se chce zaměřit na růst svých vlastních bankovních operací. Minulý rok přitom Tesco odkoupilo od Royal Bank of Scotland zbývající podíl původně společného podniku spotřebitelských financí, čímž nad firmou ním získalo plnou kontrolu. Tato transakce přišla tehdy Tesco na 950 milionů liber.

(Zdroj: Bloomberg, ČTK)
Ondřej Dorňák, Patria Online

Žádné komentáře:

Okomentovat