Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

čtvrtek 8. října 2009

Soud odmítl insolvenční návrh na obchodní řetězec Tesco Stores ČR

...

Praha (čtk) - Městský soud v Praze dnes odmítl insolvenční návrh, který na obchodní řetězec Tesco Stores ČR kvůli údajnému půlmilionovému dluhu podala firma Iva Roztoky. Soud sice v úterý s Tesco Stores ČR zahájil insolvenční řízení, dnes ale insolvenční návrh zamítl, protože prý neobsahoval všechny potřebné náležitosti ohledně dalších dlužníků této maloobchodní společnosti. ČTK to dnes zjistila z insolvenčního rejstříku. Vedení Tesco Stores ČR tvrdí, že firmě Iva Roztoky nic nedluží, její insolvenční návrh proto považuje za bezdůvodný.

"Věřitel (Iva Roztoky) v návrhu neuvedl dostatečně rozhodující skutečnosti, které osvědčují úpadek dlužníka nebo jeho hrozící úpadek, neboť neoznačil řádně žádné další věřitele dlužníka," zdůvodnila rozhodnutí soudu asistentka soudce Dagmar Čevelová. Dodala, že společnost Iva Roztoky může podat nový insolvenční návrh, který bude odpovídat zákonným požadavkům.

Zamítnutý insolvenční návrh firmy Iva Roztoky se údajně týká nezaplacených 20 faktur z loňského a letošního roku, které souvisejí s dodávkou nábytku pro společnost Tesco Stores ČR. Vedení firmy Iva Roztoky tvrdí, že dluh Teska včetně úroků z prodlení nyní činí bezmála 570.000 korun.

"Společnosti Iva Roztoky jsme uhradili veškeré pohledávky. Jedná se tedy o bezdůvodný a neopodstatněný návrh z její strany. Budeme se proto bránit všemi právními prostředky a uplatňovat náhradu škody za poškození dobrého jména naší společnosti," sdělila v úterý ČTK mluvčí Tesco Stores ČR Eva Karasová.

Během insolvenčního řízení smí dlužník nakládat se svým majetkem jen ve velmi omezené míře. Nesmí například podnikat žádné kroky, které by směřovaly k podstatné změně jeho skladby, využití nebo jeho citelnému zmenšení. Věřitelé dlužníka můžou od zahájení insolvenčního řízení uplatňovat u soudu své pohledávky.

Žádné komentáře:

Okomentovat