Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

středa 15. října 2008

Podpora z Pardubic je důležitá

V Pardubicích se sešla část odborářů obchodního řetězce Tesco. Pokud vedení nezlepší jejich pracovní podmínky, hrozí stávkou.

Nízké platy, neustálé snižování počtu zaměstnanců, vysoké nároky na personál. To jsou aspekty, kvůli kterým odboráři obchodního řetězce Tesco vyhlásili stávkovou pohotovost.

Odboráři si stěžují, že v posledních letech klesl počet pracovníků o třetinu. Ti, kteří zbyli, prý v práci nestíhají. Špatný stav dopadá i na zákazníky, kteří musí kvůli nedostatku pokladních čekat ve frontách i dvacet minut.

Ke stávkové pohotovosti se v úterý přidala i odborová organizace v Pardubicích. Odboráři se sešli za zavřenými dveřmi a jednali asi dvě hodiny.

Zástupci Tesca zatím nechtějí spory komentovat. "Neradi bychom se vyjadřovali před plánovaným společným jednáním všech 27 odborových organizací Tesco Stores," řekla mluvčí obchodního řetězce Eva Karasová.

Jednání je naplánované na 20. října. Pokud se odboráři s vedením Tesca nedohodnou, hodlají do stávky vstoupit velmi brzy.

videozáznam z reportáže najdete na:

http://tn.nova.cz/zpravy/ekonomika/bude-tesco-pred-vanoci-zavrene-odborari-hrozi-stavkou.html

Autor/foto: www.tn.cz

5 komentářů:

  1. Konečně dobrá a opodstatněná stávková pohotovost, kde se neřeší navýšení platů ale něco co by mohlo ovlivnit chod teska...!!!za to připisuji odborům malé plus.
    na http://www.rozhlas.cz/izurnal/cesko/_zprava/503675 tisková mluvčí skutečně potvrdila že v tuto chvíli v tesku nikdo není že si je nechávají až na vánoce:-)to asi myslela na ty výprodeje...protože všude už jsou v obchodech vánoce....jen tak dál!
    asi sem dodnes odborům křivdil ale tohle je DOST DOBRÁ VĚC pro zaměstnance...nechápu to OSPO,tam je jim to jako jedno?pak stojí za H....o

    Odpověď: Vždy je nejlepší si zjistit více informací o problému a ne z jedno článku dělat závěr že něco nebo někdo stojí za H...o. Jsem zaměstnaná jako vedoucí Vč.ÚP OSPO, OO OSPO při Tesco Pardubice se mně ani neobtěžovala informovat že vstupují do stávkové pohotovosti pod hlavičkou "Odborové organizace zaměstnanců Tesco Stores ČR a.s." a ani se na mně neobrátila o pomoc při řešení problémů. Zde jde pouze o zviditelňování úzké skupiny lidí kteří nejsou schopni jednat s většinou OO při Tesco které jsou registrované v OSPO. Smutné je že proti svazu jdou OO při Tesco které v minulosti využívaly služeb OSPO.
    Jinak co je v článku napsáno je pravda ale zdaleka se to netýká pouze o Tesca ale obchodních řetězců obecně. Vše je pouze o lidech a o tom zda jsou ochotni vzájemně naslouchat a hledat řešení.

    OdpovědětVymazat
  2. Když je to problém všude v obchodech, proč ho OSPO neřeší? To jste čekali, až to někdo udělá za vás. To je vaše vizitka a pak se nedivím, že vás OO OSPO při Tesco Pardubice neinformují a snad ani teda nemusí. Máme demokracii a je to na rozhodnutí těch Pardubic a ne vedoucích papalášů. Bude to asi na důvěře k OSPO a opodstatněné "ne".
    Lidičky fandím vám všem do Pardubic a do Brna, budeme vás podporovat. Držíme vám pěsti, konečně se nás někdo zastal, nebál se a nezaspal jako ti ostatní. jak jsem tady teď četla od té paní vedoucí z Vč.ÚP OSPO. Ani bych se tím nechlubila. Divím se, že jsou Pardubice sdružené v OSPO. Ale nevím, proč by měli jednat jen s většinou. Máme u nás taky odbory OSPO, ale nás se nikdo neptal, přestože by nás taky velká většina souhlasila. Je to asi všude stejné a nikdo s tím nic nedělá. Toho pána co řekl, že s tím nesouhlasí ani neznám a mluví i za mě? Já teda souhlasím s tou menšinou co je silnější v přesvědčení a nejsou sdružené v OSPO. Nejdou proti Vám, ale proti špatným pracovním podmínkám, nebo máte s Teskem nějakou společnou dohodu proti lidem?

    OdpovědětVymazat
  3. Musim souhlasit, zadne odbory zatim nic neudelaly. Teda ta vetsina. Taky pujdu do stavky a podporim tu mensinu. Jak se muzu pridat?

    OdpovědětVymazat
  4. tak do toho snad pujde asi kazdy... ja jdu urcite... pavel

    OdpovědětVymazat
  5. K odpovědi vedoucí územního pracoviště OSPO. Jsou to právě Vaši kolegové, kteří dělají co proto, aby jsme nejednali společně. Doposud tomu tak bylo. Bohužel přístup některých lidí OSPO se neshoduje s názory naší odborové organizace a také některých ostatních. Byli to právě zástupci OSPA, kteří rozbili účelně jednotu odborových organizací, kterou paní Koubová dlouhá léta budovala a jednali jsme vždy společně a ve vzájemné shodě. My jsme společně s něktrými zůstali v Koordinačním výboru a dále v něm také budeme pokračovat. Společným jednáním se nebráníme, avšak musela by být korektní.
    -ip-

    OdpovědětVymazat