Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

neděle 3. dubna 2011

Tesco bude propouštět, 290 pracovních míst přesune do Indie

ČTK | Publikováno 3.4.2011 19:55

Společnost Tesco Stores přesune z Česka do Indie 290 pracovních míst. Důvodem přesunu je především úspora nákladů na pracovní sílu, informoval magazín Týden. Propouštění se bude týkat pražské a brněnské centrály společnosti. O práci přijdou především účetní.

„Tato změna se týká pouze vybraných činností,“ řekla mluvčí Tesco Stores ČR Eva Karasová. Konkrétní lidi, kteří o zaměstnání přijdou, vybere společnost na základě výsledků současného auditu. Náklady na zaměstnance v Indii jsou podle Karasové vůči Česku třetinové.

Společnost ale kromě propouštění plánuje i několik stovek pracovních míst vytvořit. Do konce roku by chtěla otevřít zhruba 25 nových prodejen. Prodejny by měly vzniknout například v Čelákovicích, Litvínově, Mohelnici a Chotěboři. Stejným tempem počet prodejen společnosti vzrostl i v minulém roce.

V současné době má společnost v Česku 158 obchodů a zaměstnává přibližně 14 tisíc zaměstnanců. Kromě obchodů provozuje síť čerpacích stanic. Podle posledního zveřejněného odhadu z roku 2009 společnost v Česku utržila 46,5 miliardy korun.

Žádné komentáře:

Okomentovat