Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

sobota 29. ledna 2011

Zablokováno. Protest žen na mateřské má nepřátele

...
29.1.2011 14:31 - Maminky na mateřské dovolené, které na jaro chystají protestní pochod proti způsobu vyplácení peněžité pomoci v mateřské, si stěžují, že jim někdo úmyslně brání v šíření informací o připravovaném protestu.

Na Facebooku si ženy na mateřské založily skupinu s názvem Protest proti ubírání peněz maminkám, kde si získaly během krátké doby podporu více než 12 tisíc uživatelů a uživatelek. Administrátor sítě jim ale bez udání důvodu zakázal vkládat příspěvky.

Bez vysvětlení

"Založily jsme na FCB stránku, kde informujeme o přípravách protestu, ale administrátor nám z ničeho nic zakázal vkládat příspěvky. Prostě nás zablokovali, bez vysvětlení. Nemůžeme aktualizovat zprávy," stěžuje si serveru ParlamentníListy.cz zakladatelka skupiny Erika Kostlíková. Navíc prý proti nim vznikla okamžitě antistránka, která jejich iniciaci pošpiňuje. "Nám nejde o to získat víc peněz, ale jen o možnost vybrat si typ mateřské dovolené. Ta čtyřletá, kterou povinně nastupujeme, je strašně nevýhodná, jak finančně, tak na psychiku," vysvětluje dále Kostlíková.

Málo oblíbená

Na čtyřleté mateřské jsou dávky do 9 měsíců věku dítěte 7600 korun a poté až do jeho 4 let (48 měsíců) se příspěvek sníží na 3800 korun. Celkem si tedy matky za 4 roky přijdou na 216600 Kč, u tříleté je to 235 600Kč. "Ze statistik MPSV vychází, že čtyřletý model vyplácení mateřské podpory je nižší a nižší," sdělila ParlamentnímListům.cz zástupkyně tiskové mluvčí MPSV Táňa Švrčková.

Ministerstvo sjednocením celkové částky vyplácené při dvouleté a čtyřleté rodičovské dovolené získalo úsporu přibližně jednu miliardu korun.

Jako žebrák

Maminky si začínají vjíždět do vlasů, alespoň ve virtuální rovině. Akce vyvolává reakci. "Už je tato situace neúnosná, minulý rok už to bylo špatné a tenhle rok je ještě horší, úplně tím vše zničili...Mám 3 malé holky a jako s přídavky a mateřskou 3800 se opravdu vyjít nedá, to není ani na zaplacení nájmu a navíc, když jde člověk požádat o nějaké dorovnání, tak si připadá jak když jde žebrat. Chtěla bych je tam ve vládě vidět, jak by vyšli s tak málo penězi," stěžuje si maminka.

Reakce z facebookové antistránky jsou peprné. "Já už to nemůžu ani číst, co tam kvokají. Já nejsem finančně bůhví jak zajištěná, dokonce se dá říct, že s tím dost těžce bojujeme, ano, také mám od ledna o půlku nižší mateřskou a děti mám doma dvě, ale co se dá dělat. Jsem ráda, že mám aspoň něco," kontruje přispěvatelka.

Plenku před úřad?

Maminky se nedávno oficiálně přihlásily k virtuální policejní straně SBO a hodlají uspořádat v Praze 25. března protestní akci. "Formu protestu už máme vyjasněnou, spíš zvažujeme ještě symbolické 'kladení věnců'. Některé hlasy hovoří pro položení plenky před Úřad vlády," seznamuje redakci s plánem Kostlíková. Nejtvrdší jádro prý hovoří dokonce o poskvrněných plenkách.

Zdroj: Parlamentní listy.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat