Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

pondělí 3. ledna 2011

Tesco chce v centru Brna dostavět obchodní galerii

...
Brno - Obchodní řetězec Tesco Stores chce v centru Brna u hlavního nádraží přistavět obchodní galerii. Měla by z východu přiléhat k stávající budově Obchodního domu Tesco a zabírat i území, kde nyní stojí parkoviště, asijské bistro a dům dětí a mládeže. Společnost nyní projekt předložila krajskému úřadu, který má záměr posoudit z hlediska vlivu na životní prostředí. Výši plánované investice mediální zástupkyně firmy odmítla sdělit s tím, že jde o obchodní tajemství.

Součástí stavby by mimo třípodlažní obchodní galerie o výměře přes 7000 metrů čtverečních měly být i parkovací terasy. Investor chce částečně rekonstruovat i současnou budovu Teska.

Podle mediální zástupkyně Teska Evy Karasové zřejmě nová obchodní galerie vyroste v "horizontu přibližně tří až pěti let". "Informace o výši našich investic z obchodních důvodů nemůžeme upřesnit," dodala.

Místem, kde by galerie měla vzniknout, prochází komunikace pro pěší, která spojuje hlavní nádraží s obchodní galerií Vaňkovka a hlavním autobusovým nádražím Zvonařka. "Hlavní pozornost při návrhu obchodní galerie byla věnována právě tomuto prostoru. Tento průchod je v navrženém záměru transformován do třípodlažní kryté obchodní ulice, která propojuje různé výškové úrovn prostřednictvím soustavy eskalátorů," uvádí se v záměru.

V plánech projektu je výslovně uvedeno, že "v rámci výstavby nové obchodní galerie dojde k demolici stávajícího Domu dětí a mládeže". Podle Karasové v současné době nicméně nejsou na demolici domu pro mládež konkrétní plány. "Pokud by v budoucnu k demolici došlo, nahradili bychom dům dětí jiným objektem v nejbližším okolí," dodala.

Ředitelka Domu dětí a mládeže na Dornychu Lenka Skokanová ČTK sdělila, že o projektu Teska ví, nicméně, že je proti jakémukoliv přestěhování centra pro děti a mládež na jinou lokalitu. "Budova je sice v majetku kraje, ale doufáme, že nás kraj podpoří. Dopravní obslužnost je tu výborná, takže dům využívají děti i mimo Brna z celého kraje," dodala.

Tesco Stores provozují v Brně sedm prodejen včetně obchodního domu, hypermarketů a supermarketu.

Autor:
ČTK

Žádné komentáře:

Okomentovat