Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

úterý 28. června 2016

Zákon o otvírací době schválen

Sněmovna právě schválila návrh zákona o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě, vrácený a doplněný Senátem. 

V obchodech tak bude zakázán prodej ve dnech 1. ledna (Nový rok a Den obnovy samostatného českého státu), na Velikonoční pondělí,  8. května (Den vítězství), 28. září (Den české státnosti), 28. října (Den vzniku samostatného československého státu), 25. prosince (1. svátek vánoční ) a 26. prosince (2. svátek vánoční). Na Štědrý den,  24. prosince, je prodej povolen jen do 12,00 hodin.

11 komentářů:

  1. Sláva, sláva, sláva, je škoda, že některé svátky vynechali, ale aspoň něco, teď ještě donutit zaměstnavatele, aby nám zaplatil.

    OdpovědětVymazat
  2. to je všechno krásné, ale jak to budou mít ty obchůdky co jsou okolo, to půjdou zaměstnanci do práce a jinak tesco jako supermarket bude zavřený včetně velkých obchodů a ty malé jako je trafika a podobně bude otevřeno?
    děkuji za odpověd

    OdpovědětVymazat
  3. A co čerpací stanice? tedy si už Tesco nehraje, že jsou jejich? Zase bude otevřeno?

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,
    zákon o otvírací době nepřipravovalo Tesco a na čerpací stanice se nevztahuje. Nicméně čerpací stanice je součástí provozovny, není tedy samostatnou provozovnou a měla by tak být uzavřena, stejně jako provozovna. Ze strany pověřených zástupců jsme informováni, že o tomto budou se zaměstnavatelem jednat v pondělí 10. 10. 2016

    Děkujeme za Váš dotaz a přejeme hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den, mohli byste nas informovat o vysledku jednani? Dekuji.

      Vymazat
    2. Zdravím, a jak to tedy bude s těma obchůdkama co mají smlouvu s Tescem? Jestli jsem pochopila správně, tak všechny malé obchůdky budou otevřené a supermarkety budou zavřené? No nevím jestli je to správně ...

      Vymazat
  5. Vzhledem k naplanovanym smenam si myslim,ze uz je davno rozhodnuto a cerpaci stanice budou ve svatky otevrene.

    OdpovědětVymazat
  6. ... hele Huberte, jak to dopadlo?

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jak dopadlo jednání? A uch en se ví, jestli bude změna? Děkuji za odpověď. H.B.

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den,
    dle dostupných informací se o zaměstnancích na čerpacích stanicích Tesco stále jedná se zaměstnavatelem, zatím bez výsledku. Kroky byly proto učiněny i podáním podnětu k příslušným institucím k prověření legálnosti.

    OdpovědětVymazat
  9. Dobry den chci se zeptat proc nemame vanocni svatky placene? Proc si je musime nadelavat? Jedna se mi o dny 25.a 26. 12. 2016 Kdyz jsou to statem uznane svatky. Dekuju za odpoved.

    OdpovědětVymazat