Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

středa 10. února 2016

Odbory v Tescu budou od pondělí jednat o mzdách

Odbory českého obchodního řetězce Tesco budou od pondělí 15. 2. 2016 v Praze vyjednávat o tarifních mzdách zaměstnanců provozu, distribučního centra, údržby a internetového prodeje.

V návrhu, který byl vedení společnosti ze strany zástupců odborových organizací při Tesco Stores ČR a.s. předložen v prosinci, chtějí odbory především ocenit a zohlednit velmi náročnou práci svých kolegů, kterou na jednotlivých provozovnách včetně distribučního centra vykonávají, a to i díky pozitivním hospodářským výsledkům společnosti v ČR. Odbory navrhují mimořádný růst mezd v průměru o 6,8 %. Součástí vyjednávání a spravedlivého ohodnocení zaměstnanců bude i revize současných benefitů a jejich případná úprava. Mzdy zaměstnanců by podle odborů měly vzrůst už od začátku nového fiskálního roku, nejpozději od 1. 4. 2016


V následujících měsících odbory předloží i návrh nové kolektivní smlouvy, čímž zahájí kolektivní vyjednávání. Stávající kolektivní smlouva platí do 30. 6. 2016.

18 komentářů:

  1. ...no hlavně, aby konečně i na čerpacích stanicích vedoucím rostla mzda. Už 5 let není navýšení ani o korunu ...

    OdpovědětVymazat
  2. To je mylná informace,
    v roce 2013 byla navýšena 2013 o 2%, dále v roce 2014 byly všem vedoucím mzdy navýšeny 4% a v roce 2015 byla mzda vedoucích navýšena o 2%, vždy více než provozním zaměstnancům. Proto se obraťte na vašeho personálního manažera o vysvětlení.
    Děkujeme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mylnou informaci máte vy! Veškeré zvýšení bylo okamžitě sníženo z chráněné složky mzdy! 5 let nebylo zvýšení žádné!

      Vymazat
  3. Zdravím, rád bych se zeptal, jak dopadlo vyjednávání. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,
    po předložení protinávrhu zaměstnavatele, který navýšení mezd podmiňuje zrušením věrnostního bonusu, zástupci odborových organizací z důvodu nesouhlasu vyjednávání přerušili. Návrh zaměstnavatele považují za nedostatečný a protimotivující.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den.Kdy bude obnoveno vyjednávání? Budou se měnit regionální příplatky? Děkuji za odpověď.
    Lukáš

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den,
    můžeme potvrdit, že kolektivní vyjednávání bylo obnoveno a některé kapitoly již podepsány. Z rozhodnutí vyjednávacího týmu však výsledky nebudou průběžně prezentovány a budou zveřejněny až v souhrnu všech změn po ukončení celého procesu vyjednávání společným prohlášením vyjednávacího týmu. Očekávané prohlášení se všemi novinkami zde najdete během několika minut po uvolnění této informace.
    Děkujeme

    OdpovědětVymazat
  7. V jakém časovém horizontu to může očekávat? Děkuji

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den,do dnešního dne nás na provozovně nikdo o navýšení mezd neinformoval,mohu se zeptat,v jaké fázi se vyjednávání nachází? Hana

    OdpovědětVymazat
  9. Na teskáckém intranetu jsou už dílčí zprávy z nové kolektivní smlouvy,ale odbory s námi dále od dubna nekomunikují.Je to škoda.Rádi bychom věděli jak je to s pracovním výročím v nové kolektivní smlouvě.
    Děkuji Lukáš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jsou na intranetu jakékoli dílčí zprávy o nové kolektivní smlouvě, je tomu tak v rozporu s pravidly vyjednávání, jelikož kolektivní smlouva nebyla doposud uzavřena. O této informaci jsme informovali zaměstnavatele a vyzvali jej k prověření informací na intranetu.
      Kolektivní smlouva byla prodloužena stávající, a to do 31. 8. 2016.

      Vymazat
  10. Budou se věrnostní odměny rušit když už jsme podepsali zvýšení mzdy?nikdo o tom ještě nemluvil...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Povinnost informovat Vás o zrušení Věrnostní odměny měl zaměstnavatel, pokud tuto povinnost nesplnil, prosíme kontaktujte linku ochrany zájmů. Děkujeme

      Vymazat
  11. Nová kolektivní smlouva platí, ale její znění ještě neznáme. Nebo aspoň změny oproti minulé. Byli bychom rádi kdyby jste s námi komunikovali. Určitě by to pro odbory bylo lepší,než teď. Děkuji

    OdpovědětVymazat
  12. Dobrý den,
    nevíme sice, kdo Vám takovouto informaci poskytl, ale jde o nepravdu. Kolektivní smlouva doposud uzavřena nebyla, o 2 měsíce byla prodloužena stávající.
    Pokud je nová smlouva následně uzavřena, seznámí Vás s ní zaměstnavatel, a tam, kde působí odborová organizace, budou informace poskytnuty neprodleně taktéž prostřednictvím odborů (viz. zákon). Kolektivní smlouvu nelze zveřejňovat mimo společnost, tedy ani na internetu. Tam budou poskytnuty pouze stručné informace. Členům odborů bude poskytnuta na uzamčených stránkách odborových organizací, do kterých mají např. členové přístup přes uzavřenou komunitu Nezávislé odbory Tesco na Google+
    Nicméně s kolektivní smlouvou, nejste-li v odborech, Vás seznámí dle zákona i stávající kolektivní smlouvy vždy zaměstnavatel. Na všech provozovnách je vždy přístupná na nástěnkách zaměstnavatele.

    Děkujeme za pochopení

    OdpovědětVymazat
  13. Dobry den.
    Radi bychom vedeli, jestli byla jiz podepsana nova kolektivni smlouva.
    Dekujeme za odpoved

    OdpovědětVymazat
  14. Dobrý den,
    kolektivní smlouva stále nebyla podepsána. Stávající je prodloužena do 30. 9. 2016, jednání i nadále probíhají.

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den budete ještě jednat o zvyšování platů? Děkuji

    OdpovědětVymazat