Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

pondělí 3. listopadu 2008

Tesco se zbavuje brigádníků, nabírá radši zaměstnance

Praha - Obchodní řetězec Tesco dělá v Česku neobvyklý krok, brigádníky totiž nahrazuje novými zaměstnanci.

A nemusí mít problém takové lidi sehnat, úřady práce hlásí, že mají dostatek lidí, které může řetězec zaměstnat na zkrácený úvazek.

Konec brigádníků ale provází problémy. V obchodech je nedostatek lidí a zákazníci tak často musí čekat ve frontách. To kritizovaly i odbory, které vyhlásily stávkovou pohotovost. Nakonec se s vedením firmy domluvily a stávku odložily.

Vedení společnosti si od ukončení využívání brigádníků v obchodech slibuje vyšší motivaci pracovníků. Ta by se měla projevit na jejich výkonech a tím i na větší spokojenosti zákazníků se službami společnosti. Zaměstnanci na poloviční či čtvrtinový úvazek přitom budou na rozdíl od brigádníků odměněni stálým platem a dovolenou.

Na tuto strategii Tesco přistoupilo také kvůli příštím dvěma měsícům, ve kterých se dá očekávat zvýšený příliv zákazníků z důvodu předvánočních nákupů. 

 „V době předvánoční horečky ještě budeme muset využít brigádnických pracovních sil, poté už ale s jejich službami nepočítáme," doplnila tisková mluvčí Tesca Eva Karasová.
 
Společnost se nedostatku pracovních sil obávat nemusí. 

„V evidenci na uvedené pozice vedeme dostatek vhodných kandidátů. Tato práce je totiž vhodná i pro maminky s malými dětmi či zdravotně postižené," uvedla Ivana Ondráková z brněnského úřadu práce. 

Souhlasí s ní i ředitel pardubického úřadu práce Petr Klimpl. „Pardubické Tesco není velké, takže s obsazením pozic by v našem městě neměl být problém," sdělil.
 

Pracovní agentury zajišťující pro řetězec brigádníky prozatím situaci nechtějí komentovat . „V tuto chvíli nemáme ze strany Tesca informace o tom, že by měla přijít změna ve smyslu permanentního pozastavení práce brigádníků. Můžeme pouze spekulovat, jak bude změna vypadat a jaké nám přinese důsledky. Do těchto spekulací se ale nyní pouštět nechceme," uvedl Milan Košdy z agentury Sodat, která zprostředkovává brigády v Brně.

(aktualne.cz, ekonomika), foto: Tesco

Žádné komentáře:

Okomentovat