Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

středa 2. března 2022

Tesco spouští mimořádnou potravinovou sbírku a pokračuje v pomoci lidem postiženým konfliktem na Ukrajině

 

Praha - 2. března 2022

Společnost Tesco rozšiřuje svou materiální a potravinovou pomoc lidem, jejichž životy zasáhl konflikt na Ukrajině. Dneškem spouští na všech svých prodejnách napříč Českou republikou mimořádnou potravinovou sbírku. Pomoc bude ve spolupráci s potravinovými bankami směřovat těm, kteří ze země před válečným konfliktem uprchli a jsou na území Česka. Tesco následně zdvojnásobí dary svých zákazníků.

„Chceme pomoci těm, kteří přišli o své domovy nebo z nich byli nuceni uprchnout. Věříme, že naši zákazníci tuto formu podpory uvítají a do pomoci potřebným se zapojí. Protože chceme, aby byla pomoc co největší, rozhodli jsme se výtěžek této sbírky zdvojnásobit,“ uvádí Katarína Navrátilová, generální ředitelka společnosti Tesco v České republice.

Zákazníci mohou darovat trvanlivé potraviny na speciální sběrná místa za pokladnami v obchodech Tesco. Všichni nakupující se mohou zapojit například tak, že v rámci svých běžných nákupů přidají do nákupního košíku i základní potraviny, které pomohou lidem v nouzi. Potravinami k darování mohou být například rýže, těstoviny, instantní polévky, jídlo v konzervách, ale také třeba dětská kojenecká výživa.

Společnost Tesco se zapojila do materiální a potravinové pomoci občanům na ukrajinském území poprvé minulý víkend. Ve spolupráci s Člověkem v tísni z distribučního centra společnosti Tesco uvolnila zboží v celkové hodnotě 700 000 Kč. V rámci svého virtuálního operátora Tesco Mobile snížila také ceny za hovory na Ukrajinu, kdy zákazníci mohou volat na ukrajinská čísla jako do kterékoliv jiné země EU.

Zároveň Tesco spustila finanční sbírku mezi svými zaměstnanci. Vybrané finanční prostředky bude společnost následně darovat přes organizaci Člověk v tísni na pomoc lidem postiženým válečným konfliktem přímo na Ukrajině.

V neposlední řadě se – na úrovni celé skupiny – společnost Tesco rozhodla věnovat finanční dar ve výši 1 milion liber (téměř 30 milionů korun) organizaci Červeného kříže na Ukrajině na podporu jejich nepostradatelné práce s uprchlíky a rodinami prchajícími před konfliktem.

Žádné komentáře:

Okomentovat