Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

pátek 24. ledna 2014

Hruška může převzít část prodejen Tesco Stores ČR a.s.

Brno - Maloobchodní řetězec Hruška může převzít od Tesco Stores ČR a.s. 22 prodejen na severní Moravě. 

Transakci povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Podle sdělení Petra Rafaje, předsedy antimonopolního úřadu, již rozhodnutí nabylo právní moci. Prodejny, které Hruška převezme, jsou v okresech Karviná, Frýdek-Místek, Ostrava-město, Zlín, Nový Jičín, Opava a Kroměříž. Jde výhradně o menší prodejny či supermarkety, které Tesco získalo v roce 2011, když koupilo zhruba čtyřicet obchodů sítě Koruna (nyní nesou značku Tesco). 

Při schválení fúze přihlédl ÚOHS mimo jiné také k přítomnosti silných konkurentů působících na posuzovaných trzích. Maloobchodu Hruška v letech 2011 a 2012 výnosy firmy překročily osmimiliardovou hranici. Předloni firma vydělala po zdanění 131 milionů korun. Tesco Stores ČR a.s. v účetním roce 2012/13, který skončil loni v únoru, vykázala ztrátu 1,12 miliardy korun. Tržby firmě klesly skoro o tři procenta na 44 miliard korun. 

Žádné komentáře:

Okomentovat