Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

středa 30. listopadu 2011

Lidé reformě důchodů nevěří. Podporuje ji jen 12 procent dotázaných

29. 11. 2011 Parlamentní Listy - Schválená penzijní reforma má ve veřejnosti malou podporu. Plánu na převod části prostředků sociálního pojištění ze státního systému rozumí a podporuje jej pouze 12 procent lidí. Vyplývá to z průzkumu společnosti STEM.

Penzijní reforma počítá s tím, že si lidé budou moci převést na individuální účty u soukromých penzijních společností tři procentní body ze sociálního pojištění, které v současnosti činí 28 procent hrubé mzdy. Podmínkou je, že lidé přidají částku ve výši dvou procentních bodů ze svého. Součástí penzijní reformy je i transformace současného penzijního připojištění. Reforma má vstoupit v platnost od roku 2013.

Návrh nemá podle STEM velkou podporu veřejnosti a navíc není srozumitelný. Jednoznačně to v průzkumu uvádí pětina lidí, další třetina zvolila variantu "váhám, nevím". Jen necelá polovina návrhu rozumí a jasně se k němu vyjádřila, 12 procent lidí návrh podporuje, 34 procent ho odmítá.

Podrobnější data podle autorů výzkumu ukazují, že mezi příznivci ČSSD a KSČM převládá odmítnutí reformy. Rozumí mu, ale nepodporuje ho 40 procent stoupenců ČSSD a 44 procent voličů KSČM. Plánu rozumí a podporuje ho jen šest procent, respektive pět procent příznivců těchto stran. Stoupenci ODS a TOP 09 podle STEM z velké části váhají. Plánu změn v penzijním systému shodně rozumí a podporuje ho po 23 procentech sympatizantů zmíněných vládních stran. Proti je 24 procent jejich příznivců.

Výzkumu STEM se zúčastnilo od 31. října až 7. listopadu 2011 více než 1200 plnoletých lidí. 

www.parlamentnilisty.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat