Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

pátek 17. září 2010

Tesco postupuje do druhého kola zápasu o Carrefour v Asii

Britský retailový gigant Tesco je jedním z deseti zájemců, kteří prošli sítem do druhého kola prodeje pobočkové sítě francouzského Carrefouru v zemích jihovýchodní Asie. Analytici odhadují cenu obchodu až na miliardu dolarů.

Tesco však postup nemělo vůbec jistý. Po doručení nabídek v prvním kole se zdálo, že chce dát za pobočky francouzského řetezce v Malajsii, Singapuru a Thajsku méně než hrstka jeho konkurentů. Navíc deník Wall Street Journal minulý týden informoval, že Tesco bylo z tendru vyřazeno. Nestalo se tak a Britové budou mít šanci podat novou nabídku ve druhém kole, které končí během příštích týdnů.

Odcházející šéf Teska Terry Leahy nedávno deníku Financial Times řekl, že asijské pobočky Carrefouru by se jim náramně hodily. Tesco je jedničkou na thajském a malajském trhu, s tržním podílem 13, respektive deset procent. O pobočky Carrefouru je velký zájem, což dokazuje množství uchazečů. Mezi zájemci jsou dále Dairy Farm, singapurský řetězec, Aeon, druhý největší provozovatel supermarketů v Japonsku či další francouzská skupina – Casino. Nabídky zájemců se pohybují mezi 800 miliony a miliardou dolarů.

Tesco je světovou trojkou mezi obchodními řetězci. První místo patří americkému Walmartu a druhé právě francouzskému Carrefouru.

Autor: Zdeněk Pečený, E15

1 komentář:

  1. Kdyby tesco investovalo proboha do zaměstnanců, aby byli lépe poskytovány služby, než neustále skupovat ostatní giganty. Nechápu:-((

    OdpovědětVymazat