Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

sobota 14. srpna 2010

Lidé, kteří jsou kvůli povodni v nouzi, mají nárok na pomoc

...
Lidé, kteří se kvůli záplavám ocitli v hmotné nouzi, mohou dostat mimořádnou okamžitou pomoc až 46.890 korun. O tuto dávku se žádá podle informací na webu ministerstva práce a sociálních věcí na obecním úřadě v místě trvalého bydliště žadatele. "Okamžitá pomoc je řešitelná v řádu několika dnů," řekl v České televizi Drábek.

Zákon stanoví pomoc v hmotné nouzi jako jednorázovou dávku s přihlédnutím k majetkovým poměrům a příjmové situaci osoby nebo společně posuzovaných osob. Dosáhnout může až patnáctinásobku životního minima, tedy téměř 47.000 korun. Stejný zákon umožňuje poskytnout mimořádnou pomoc také tomu, kdo nemá vzhledem k příjmům a celkovým sociálním a majetkovým poměrům dost peněz na zaplacení nezbytných věcí a základního vybavení domácnosti. Tato mimořádná pomoc může znamenat i stoprocentní proplacení konkrétního nákladu, za rok však jednotlivec nesmí využít více než desetinásobek životního minima jednotlivce. Jde o 31.260 korun.

Zdroj: Rádio Praha, MPSV

Žádné komentáře:

Okomentovat