Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

úterý 21. října 2008

TISKOVÁ ZPRÁVA

Brno, 21. 10. 2008, 11:45

Včera 20. 10. 2008 a dnes byla zveřejněna na iDNES.cz a v tisku informace, že odborová organizace zaměstnanců Tesco Stores ČR a.s. se sídlem v Brně přehodnotila situaci a stávková pohotovost již byla odvolána.

Odborová organizace zaměstnanců Tesco Stores ČR a.s. i nadále zůstává ve stávkové pohotovosti. Věříme, že tato informace nebyla poskytnuta záměrně. Zástupci odborové organizace na pondělním jednání sdělili, že se pokusí navrhnout Radě odborové organizace, aby dle výsledku pondělního jednání a navrhovaného řešení stávkovou pohotovost na období 3 týdnů pozastavila. Věříme, že právě v myšlence, že se toto podaří, došlo předčasně k poskytnutí této informace ze strany společnosti. Rada odborové organizace však stávkovou pohotovost neodvolala, vyčká nejdříve výsledku navrhovaných řešení a na jejich efektivitu, a dále, zda se bude jednat o řešení dočasné (krátkodobé a nárazové) nebo trvalé. Po té následně situaci přehodnotí.

Po toto období se Rada odborové organizace rozhodla nepořádat žádné protestní akce ani vyhlášení stávky a bude intenzivně jednat se zaměstnavatelem v rámci sociálního dialogu se snahou uzavřít opět sociální smír ke spokojenosti všech zúčastněných stran. Pondělní jednání považujeme za vstřícný krok ze strany zaměstnavatele a možné řešení současné situace. Proto chceme dát prostor společnosti k realizaci tohoto plánu a vyčkat na jeho výsledky.


2 komentáře:

  1. Nahodou som sa dostala k Vasej stranke a som velmi prekvapena, co sa to tam u vas deje. Aj na Slovensku je podobna situacia, tiez to uz zamestnanci nezvladaju, ale vacsina z nich ani nevie, ze maju nejake odbory. Najlepsie by bolo pridat sa k vam, boli by sme silnejsi. Drzime Vam palce a nedajte sa!

    OdpovědětVymazat
  2. Spojit se určitě můžeme, mezinárodní spolupráce je vždy přínosem. A Evropská Rada by se Tescu asi taky nezamlouvala. Přitom stačí jen dva členské státy. Znovu by se zase spojili Češi a Slováci dohromady :-)alespoň pracovně.

    OdpovědětVymazat