Text uveřejněný na tomto webu se nemusí shodovat s názory zaměstnavatele Tesco Stores ČR a.s., nebo případně dalších stran. Jsou zde uveřejněny svobodné názory odborové organizace, jejich členů a zaměstnanců společnosti v souladu s čl. 17 Listiny základních práv a svobod, platnými právními předpisy a Ústavou ČR. Rada NOT i Rada odborové organizace si vyhrazují právo odstranit nebo nezveřejnit texty s urážlivým, rasovým, diskriminačním či vulgárním podtextem, stejně jako texty či reklamní odkazy nesouvisející s obsahem a účelem těchto stránek.

UPOZORNĚNÍ pro zasílání obchodních sdělení a telemarketing:
Není dovoleno a je zakázáno zasílat jakákoli nevyžádaná obchodní sdělení na kteroukoli e-mailovou adresu uveřejněnou na tomto webu nebo využívat jakékoli uvedené telefonní kontakty pro účely telemarketingu, výzkumů trhu nebo nabídku služeb. Nevyžádaná obchodní sdělení zaslaná na kteroukoli zde uveřejněnou e-mailovou adresu nebo uskutečněný pokus o telemarketing, výzkum či obchodní nabídku na jakékoli níže uvedené telefonní číslo, budou bez dalšího upozornění řešena podáním podnětu pro zahájení správního řízení k příslušnému správnímu úřadu (ÚOOÚ) pro porušení příslušných právních předpisů a směrnicí GDPR.

čtvrtek 21. dubna 2011

Odbory opustily jednání tripartity o reformách, budou protesty

Vydáno: 21. 04. 2011 10:57 | Aktualizace: 21. 04. 2011 12:55


Praha - Odboráři opustili dnešní jednání tripartity o reformách. S kabinetem se nedohodli na změně vládních reformních zákonů. Novinářům to řekl šéf Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslav Zavadil. První protest zorganizují 21. května.

Zástupci odborů opustili jednání tripartity. Nelíbí se jim, že vláda nemíní připravovat reformy na základě širšího konsenzu a bez řádného projednání se sociálními partnery. Na protest proti vládním reformám odboráři chystají demonstraci na 21. května. Místo demonstrace odbory zatím neupřesnily.

Šéf Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslav Zavadil dodal, že v nejbližší době se mimořádně sejde předsednictvo tripartity a domluví se na dalším postupu.

"Ve vládu, která chce reformy schvalovat, důvěru v žádném případě nemáme," řekl Zavadil. Zástupci zaměstnavatelů podobně ostrý postoj proti vládě nezaujali. V jednání hodlají pokračovat. I proto, že definitivní paragrafové znění zásadních reforem převážně není známo.

"V paragrafovém znění je prakticky jen zákoník práce, který zaměstnavatelům vyhovuje," řekl Jaroslav Hanák, viceprezident Svazu průmylu a dopravy.

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek krok odborů ihned odsoudil s tím, že odbory si na jednu stranu stěžují, že s nimi nikdo nejedná, ale na druhou stranu odejdou z jednání pléna tripartity. "Tento krok považuji za velice zásadní a vnímám to jako krok, který ohrožuje sociální smír v této zemi," řekl Drábek

Zdroj: ČTK, Hospodářské noviny

Žádné komentáře:

Okomentovat